Středa, 24 Únor 2010 21:10

52. Elefanten Treffen 25.-27.leden 2008

Hodnotit
(0 voleb)

elefanti1_smallNarozdíl od Štefiho, Zámka, Pepína a dalších, kteří vyjeli již v pátek, nasedáme my 3 do Kanára až v sobotu v 10.30 hodin.
Ještě jsme opravili (Pinďa) nefunkční houkačku a osvětlení sajdy (nezapojený pomocný drát kostry na baterce) a hurá na cestu. Sluníčko, teplota kolem +6°C a sajda narvaná výbavou pro tři chlapy včetně potravin a alkoholu. Toho máme dost, neb očekáváme pobyt v "přírodě" a ve sněhu/bahně, kde to bez toho "pitiva" jak jsme byli poučeni prý prostě nejde.

Hned po výjezdu z Prostějova na dálnici nám před Vyškovem v kopci začíná lehce prokluzovat spojka. Ubírám plyn a snažím se dojet na JETku, kde máme stejně v úmyslu doplnit beznzín a dokoupit nějaké drobnosti. Po prohlídnutí a zkontrolování vůle na páčce spojky zjišťujeme, že moto se zdá být ok a vydáváme se tedy vstříc dobrodružstvím,. Přece to nevzdáme pár kiláků od baráku. Pro nejhorší případ máme domluveného kamaráda, který pro nás v případě znepojízdnění stroje přijede s velkým vlekem. Přeci jenom převézt motorku se sajdou není tak jednoduché jako naložit a odtransportovat sólo stroj.
Mažeme po dálnici a snažím se jet bez velkého akcelerování. Třeba je spojka po dlouholetém požívání trochu zamaštěná a snad se trochu probere při jízdě.Moje domněnka se posléze potvrzuje. Spojka začíná být čím dál lepší a než sjedeme u D1 na Pelhřimov, což je z PV asi 160km po prokluzování není již ani památky. To potom oceníme hlavně při přejezdu Šumavy v kopcích před a za Strážným.
Na německé území vjíždíme již za pomalého nástupu tmy. Rázem se výrazně ochlazuje a na místo, které narozdíl od velké skupiny italů, kteří krouží kolem zákazů vjezdu s výjimkou motocyklů (příjezd je povolen pouze pro moto a moto se sajdou, 4kolky i auta mají vjezd zakázán) dorážíme díky GPS a souřadnicím, které nám před tím posílá sms Štefi již za úplné tmy.
Všude plno bahna, motorek a lidí všech národností. Za 20 euro kupujeme vstupenky. Moje má pořadové číslo 3420 a je jasné, že nejsem poslední kdo sem má namířeno. Na bránu nás přichází vyzvednout Štefi a ještě s nějakými kluky nás pomohou přetlačit přes bahenní koupel až na druhý svah, kde je "náš" tábor.
Silvestrovké ohňostroje jsou proti výjevům, které se zde opakovaně odehrávají jenom legrační starostovské pšouky. Rakety na každém rohu, do toho opilci vytrvale roztáčející obrovskou ruční sirénu, poměrně často okolo v bahně se kolíbající opilý stín na něčem, co podle zvuku připomíná motorku a dokonce hořící stany obětí těch, kteří si při odpalování ohňostroje prostě nevěděli rady, nebo jim to tak nějak s tím směrem nahoru při daných promile nevyšlo....
Začínám mít z toho trochu divný pocit, ale říkám si....to je v pohodě, asi jen první dojem. Jsem tu poprvé a tedy nedělám závěry. Počkám na ráno a za světla uvidím, o co tu tedy vlastně jde.
Představa, že bych měl svůj pro mě velmi drahocený volný čas trávit od středy do neděle (skutečná délka trvní srazu) slzením u hořícího dřeva (balík za 5,- euro) a samoúčelným konzumováním alkoholu v kombinaci s alternativními-uzenými potravinami a spaním ve stanu ve svahu kde celou noc strávím opětovným posouváním zpět na kluzkou karimatku....bez možnosti hygieny a záchoda...v bahně po kotníky....a v zimě...a s pocitem že do mého stanu může kdykoliv přistát raketka z ohňostroje nebo opilý motorkář, ve mě velké nadšení nevzbuzuje....
Ráno, když Krája a Pinďa opouštějí stan ještě tedy měním spacák do stabilizované polohy a dospávám co jsem v noci zanedbal. Kluci procházejí obrovský areál srazu a fotí a točí. Je fakt na co koukat což musím přiznat poté, co se k nim asi po 4 hodinách přidávám.
Na mou otázku, jestli tam zůstaneme nebo vymyslíme nějaký další plán se však vzácně shodujeme. Pomalu balíme naše saky paky a kolem poledne opouštíme přátele i sraz. Určitě nelituji, že jsem tem byl. Viděl jsem neviděné, slyšel neslýchaně a zažil zatím neprožité...:-)
Domů samozřejmě hned nejedeme. Po změně plánu nakonec neplánovaně končíme u Miloně v Sedlčanech u sudu s plzeňským a pekáče s uzeným a syrovým špekem......
Příští rok Elefnaty možná ano....vím do čeho jdu. Sníh by ale byl určitě lepší než bahno.
Kanárovi dávám za jedna...dojel bez závad a jede lépe a lépe. Motorka se sajdou je fakt velká zábava. To potvrzuje i Pinďa, který řídil ze Sedlčan až do Prostějova. Díky tomu jsem si vyzkoušel jaké to je v boudě....také poučné..:-)
Přikládám odkazy na videa a nějaká foto.

Cyril

Aktualizováno Čtvrtek, 25 Únor 2010 11:37
Na začátek